Ingrediente
- 350 g fasole albă
- 3 bucățele de afumătură (scăriță)
- 30 g cârnați sticks
- 2 fire de ceapă verde
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 felie de țelină
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare
- piper
- ½ ardei gras roșu
Mod de preparare
Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte).
O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță de sare și cele 3 bucăți de afumătură. Prăjești cârnați sticks tăiați felii mici, în 2 linguri de ulei de măsline, amestecând până când s-au rumenit.
Îi scoți într-o farfurie, pe o hârtie (pentru a absorbi grăsimea). În uleiul rămas, călești ceapa și usturoiul tăiate felii, amestecând din când în când.
Adaugi morcovul și țelina tocate cubulețe, ardeiul tăiat felii pui 500 ml apă peste legume, acoperi și lași să fiarbă cca 10-15 minute.
Adaugi și fasolea fiartă, acoperi și lași să fiarbă încă 5-7 minute. La sfârșit potrivești de sare si piper.
Pasezi totul cu blenderul de mână și servești cu cârnații sticks prăjiți anterior și ceapă verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|