Supa crema de fasole

Postat de oanapl in Supe
13 Iun 2021 | 3096 vizualizari
Supa crema de fasole

E prima dată când pregătesc supă cremă de fasole și e absolut delicioasă. Nouă ne place foarte mult ciorba de fasole cu afumătură, dar nu m-am gândit să o pregătesc și sub formă de supă cremă. La recomandarea unei prietene am încercat această rețetă. A ieșit absolut delicioasă. Pentru un plus de savoare eu am pus puțină afumătură și când am fiert fasolele.

Ingrediente

  • 350 g fasole albă
  • 3 bucățele de afumătură (scăriță)
  • 30 g cârnați sticks
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 felie de țelină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare
  • piper
  • ½ ardei gras roșu

Mod de preparare

Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte).

O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță de sare și cele 3 bucăți de afumătură. Prăjești cârnați sticks tăiați felii mici, în 2 linguri de ulei de măsline, amestecând până când s-au rumenit.
Îi scoți într-o farfurie, pe o hârtie (pentru a absorbi grăsimea). În uleiul rămas, călești ceapa și usturoiul tăiate felii, amestecând din când în când.
Adaugi morcovul și țelina tocate cubulețe, ardeiul tăiat felii pui 500 ml apă peste legume, acoperi și lași să fiarbă cca 10-15 minute.
Adaugi și fasolea fiartă, acoperi și lași să fiarbă încă 5-7 minute. La sfârșit potrivești de sare si piper.
Pasezi totul cu blenderul de mână și servești cu cârnații sticks prăjiți anterior și ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de fasole uscata

Postat de katty

Supa crema de fasole uscata

Alegem fasolea, o spalam bine si o lasam acoperita cu apa calda pentru cateva ore. Scurgem apa si o punem la foc cu apa cat sa o depaseasca intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de MotanLaOale

Supa crema de legume

Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2021, 18:52
Buna!
la 13.06.2021, 19:30
Cred ca asta mi-ar place
la 13.06.2021, 19:47
Mulțumesc Adi!
la 13.06.2021, 19:47
Mulțumesc Cleme!
la 13.06.2021, 21:24

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking