Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de simona72 in Multicooking
22 Oct 2020 | 2999 vizualizari
Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Galbiorii sunt ciuperci rafinate, parfumate si desigur, delicioase. Sunt apreciate si cautate de bucatarii din toata lumea dar si de gurmanzii amatori.

Ingrediente

  • Aproximativ 1 kg galbiori congelati
  • Aproximativ 3 litri supa de pui
  • 2-3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 100-120 gr cascaval(de buna calitate sau o alta branza care se topeste)
  • Sare dupa gust
  • Pentru servit:
  • smantana si/sau crutoane

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar cartoful se curata si se toaca cubulete. Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul si untul in cuva vasului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa.

Supa de pui o fac de aproape fiecare data cand fac supa crema. Sunt putine supe la care nu folosesc supa de pui. O fac rapid (30 minute) in aceelasi Multicooker. Daca aveti timp, va sfatuiesc sa o faceti la foc mic timp de 2-3 ore. De data asta am facut o supa rapida din tacam de pui, morcovi, ceapa, patrunjel si pastarnac. Cand a fost gata, doar am strecurat supa.

Dupa ce ceapa s-a calit, dar nu s-a ars, am pus usturoiul si l-am lasat maxim 1 minut la calit. Am pus cartoful taiat cubulete si ciupercile rupte in bucati. Prefer sa nu tai ciupercile cu cutitul ci sa le desfac cu degetele in fasii. Se adauga supa de pui, se pune capacul, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selcteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se transfera toata compozitia intr-o oala de supa din inox. NU se foloseste blenderul vertical in cuva Multicooker-ului Crock-Pot Express. Se da oala cu supa deoparte si cu un blender vertical se mixeaza/pasireaza bine supa. Cand devine cremoasa sau cand obtinem consistenta dorita ne oprim. Se adauga smantana, sare si piper dupa gust. Se mixeaza supa cu blenderul vertical pentru cateva secunde, doar cat sunt ingredientele amestecate.

Se serveste supa calda, cu paine prajita sau bagheta, cu branza de capra si gorgonzola. Se potriveste foarte bine cu branzeturi. De cremozitate nu mai zic…

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Ostropel de porc la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

Postat de katty

Ostropel de porc la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

Taiem carnea spalata in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot pe functia sotare la temperatura inalta. Cand aparatul este...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de mitinita

Tort de ciocolata la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

  Faina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol. Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte pentru un minut. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2020, 15:59
la 22.10.2020, 19:16
Eh, galbiori!
la 22.10.2020, 19:54
La asta m-as baga sa gust..
la 23.10.2020, 09:16
Delicioasă!
la 23.10.2020, 10:06
Buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking