Ingrediente
- 2 morcovi;
- 3 cartofi;
- 1/2 păstârnac;
- 1/2 ardei gras roșu;
- 1 ceapă albă;
- 1 bucățică de țelină (50 gr.);
- 1 l supă clară de pui;
- 200 ml. smântână dulce;
- sare și piper după gust;
- busuioc proaspăt.
Mod de preparare
Într-o oală înaltă punem supa (curată) la înfierbântat.
Între timp ne apucăm de curățat legumele. Pe măsură ce sunt curățate și spălate le adăugăm întregi sau tăiate in jumătăți în supă.
Începem cu morcovul, continuând cu păstârnacul, ardeiul, ceapa, țelina și cartofii.
Lăsăm să fiarbă ușor, la foc potrivit. După ce legumele sunt pătrunse, se scurg de zeamă (care se păstrează) și le pasăm în blender sau cu un mixer de mână (ceapa se scoate și se aruncă, iar ardeiului i se îndepărtează foarte ușor pielița).
Se adaugă supă (zeama în care au fiert) și smântână treptat până se ajunge la o consistentă fluidă și cremoasă.
Condimentăm cu sare cu piper. Sevim supa caldă, în boluri și ornată cu smântână și frunze proaspete de busuioc.
De asemenea, se poate servi cu crutoane, se poate orna cu câteva picături de ulei de măsline, fulgi de chili, semințe de dovleac, fâșii de bacon prăjit, feliute de chorizo etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|