Ingrediente
- 5 cartofi medii
- 5 morcovi
- 3 cepe
- 2 ardei grasi
- sare si piper dupa gust
- 1 cub de knorr de legume
- 3 l de apa
- Pentru crutoane:
- paine toast feliata
- ulei
- praf de usturoi
- piper, sare
Mod de preparare
Punem intr-o oala 3 l de apa, 1 varf lingurita de sare si cubuletul de knorr si o punem la fiert. Curatam legumele si le spalam bine. Eu am decojit ardeiul gras de coaja. Taiem cartofii in jumatati iar restul legumele le taiem in bucati potrivite. Le adaugam in oala atunci cand apa clocoteste. Le lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Le verificam cu o furculita. Intre timp pregatim crutoanele. Taiem feliile de paine in cubulete, dupa ce am inlaturat coaja. Incingem o tigaie pe care am uns-o cu putin ulei. Punem crutoanele in tigaie, iar apoi presaram peste ele sare, piper si praf de usturoi. Le intoarcem cu o furculita.
Scoatem legumele din apa in care au fiert. Punem jumatate din legume in blender. Le mixam bine pana se transforma intr-o pasta. Adaugam 2 cani din apa in care au fiert si mixam. Adaugam partea a doua de legume si le mixam pana se transforma intr-o pasta.. Adaugam una sau doua cani de apa. Dupa gust adaugam sare si piper. Delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|