Ingrediente
- 1 dovlecel
- 1 radacina pastrarnac
- 4 morcovi
- 4 cartofi medii
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- cimbru
- 1 capatana usturoi necuratata
- sare
- 2 lg ulei
pentru crutoane
- 2-3 catei usturoi
- sare, piper
- 1/2 paine feliata mai veche, care am taiat-o cubulete
- putin ulei de masline
- patrunjel
Mod de preparare
Dovlecelul, cartofii, morcovii, pastarnacul, ceapa se curata de coaja si se taie cuburi/rondele. Rosiile si ardeii sa spala si se taie la randul lor.
Se tranfera in tigaie si se adauga cimbrul, cateii de usturoi necuratati, cele doua linguri de ulei, sarea. Se amesteca si se baga in cuptor, la foc mediu, cam 40 minute, pana se coc.
Se transfera intr-o oala, se curata usturoiul de coaja. Se adauga 1 litru apa fierbinte si se da intr-un clocot (cam 10 min) , apoi cu ajutorul unui blender se omogenizeaza.
Pentru crutoane (cat timp fierbe supa) - usturoiul, sarea, piperul, uleiul de masline si patrunjelul se dau la blender pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul peste painea taiata si se omogenizeaza. Se pun pe o tava si se da la cuptor cam 10-15 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume coapte dupa reteta Jamilei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|