Supa crema de legume cu crutoane

Postat de yoli86 in Supe
9 Dec 2014 | 3520 vizualizari
Supa crema de legume cu crutoane

Supa crema de legume coloreaza gastronomic perioadele lungi de post care necesita un grad sporit de inspiratie pentru a extinde optiunile culinare si a face viata mai frumoasa. Crema de legume este de asemenea binevenita si primavara cand apar primele legume de sezon, proaspete si gustoase, crescute natural, ce aduc beneficii importante organismului prin suplimentul de vitamine si minerale naturale dupa o iarna lunga

Ingrediente

  • 1 cartof mare;
  • 2 morcovi;
  • 2 rosii;
  • o bucatica telina verde ;
  • jumate de ardei gras rosu;
  • patrunjel;
  • 1 ceapa ;
  • sare si piper.

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele, se taie in bucati mari si se pun in oala si adaugam apa, aveti grija sa fierbeti legumele in cat mai putina apa(,cat sa le cuprinda) pentru a nu pierde din gust deoarece nu veti putea folosi toata apa in care au fiert legumele pentru a nu obtine o crema prea lichida.

Crutoanele eu le fac simplu cu prajitorul de paine folosind felii taiate nu foarte subtiri si apoi le tai in cubulete. Le pun intr-o tigaie unsa cu o picatura de ulei si presor sare pe ele si le las 1-2 min.,devin foarte gustoase. 

Dupa ce s-au fiert legumele,intr-un castron le scurgeti de zeama.

Dati legumele la blender si treptat ,treptat adaugati putina zeama pana obtineti consistenta dorita. Adaugati si cateva frunze de patrunjel verde apoi asezonati cu sare si piper

Atentie sa nu o tineti la blender prea mult pentru ca veti distruge intreaga structura vegetala si pierdeti din textura dar si din gust. Cel mai bine este sa puneti in blender de la inceput toate ingredientele si sa porniti aparatul doar pentru cateva secunde, mai amestecati cu lingura daca e nevoie atunci cand potriviti de sare

Gatire placuta!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de ardei copti si morcovi

Postat de oanapl

Supa crema de ardei copti si morcovi

Frigi ardeii și îi cureți de coajă. Tai carnea feliuțe mici și le pui la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline. Le prăjești pe toate părțile și apoi le scoți pe o...

Citeste continuarea

Supa crema de conopida si cartof

Postat de Constelatialeu

Supa crema de conopida si cartof

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2014, 21:13
Cea mai buna ,
la 09.12.2014, 21:17
la 09.12.2014, 21:23
la 09.12.2014, 21:38
N-am vorbe cu supea crema..
la 09.12.2014, 21:39

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking