Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
15 Mar 2019 | 3956 vizualizari
Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

"Retete de post creative" A ieșit tare gustoasă și sățioasă, aceasta supa crema de linte, iar chimenul și boiaua afumată chiar i-au înnobilat gustul!

Ingrediente

  • 1 kg linte fiartă, conservată
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei
  • 1 l apă
  • sare
  • piper
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • zeama de la o lămâie mică
  • crutoane pentru servit

Mod de preparare

Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei încins. Curățăm morcovul, îl dăm pe răzătoare și îl adăugăm peste ceapă. Măcinăm chimenul, dar păstrăm și câteva semințe pentru la final. Spălăm verdeața și o tocăm mărunt. ând cartoful începe să se pătrundă, după ce îndepărtăm spuma formată, adăugăm peste el conservele de linte. Adăugăm și ingredientele călite și lăsăm totul să fiarbă până ingredientele încep să se sfărâme. Scurgem o parte din lichid și trecem restul prin blender până obținem un piure consistent. Diluăm piureul cu zeama oprită, până ajungem la consistența dorită, a unei supe-cremă ușor cursivă. Adăugăm câte puțin din condimente: piper,boia, cimbru, precum și 2 căței de usturoi răzuiți și punem din nou supa-cremă pe foc. O lăsăm să ajungă la punctul de fierbere, o gustăm și îi potrivim gustul cu sare, condimente și usturoi, precum și cu zeamă de lămâie, pentru că este ușor dulceagă. Servim delicioasa supă cremă de linte cu chimen și boia afumată, cu pâine prăjită sau crutoane aromate. Dacă nu suntem în zi de post, merge la fix și cu puțin bacon afumat și crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu chimen si boia afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri cu gem

Postat de vio_dreams

Cornuri cu gem

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea. Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa...

Citeste continuarea

Fasole facaluita

Postat de Dya

Fasole facaluita

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte).  O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2019, 12:54
Revin intr-o zi cu fasole...... apreciez munca prestata....
la 15.03.2019, 13:07
la 15.03.2019, 13:08
Cleme, am și fasole în frigider ))
la 15.03.2019, 13:09
Vasimur
la 15.03.2019, 13:31

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking