Supa crema de linte (verde sau maro)

Postat de Ruxx in Supe
27 Mar 2016 | 12731 vizualizari
Supa crema de linte (verde sau maro)

Am mâncat prima dată acest gen de supă la un restaurant arăbesc și m-am îndrăgostit de ea așa că m-am străduit să fac și eu și sunt ca mândră că mi-a ieșit bună din prima (nu la fel de bună ca aceea totuși) :)). Nu am cerut rețeta la acel restaurant și sincer nu imi pare rău, îmi place să fac interpretarea proprie, chiar dacă rețeta de bază nu este originală. Sper să împărtășim aceeași părere despre această supă atâât de bună.

Ingrediente

  • 500 gr linte
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 ardei kapia
  • 1 țelină (rădacină și frunze)
  • 1 pătrunjel (rădăcină și frunze)
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1-2 cartofi (sunt opționali, eu îi folosesc pentru consistență)
  • bulion sau suc de roșii (opțional)
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare, piper, turmeric, curry, chilli, 3-4 fire de șofran (opțional)

Mod de preparare

1. Călim ceapa intr-o lingură de ulei de măsline cu puțină sare și puțin piper, apoi adăugăm legumele (spălate și curățate) tăiate grosier dar cât mai egal să fiarbă în același timp. Le călim timp de 5 minute amestecând din când în când.

2. Adăugăm lintea și condimentele (după gust). Șofranul ar trebui adăugat împreună cu 2-3 linguri de apă fierbinte în care a fost lăsat să infuzeze.

3.  Peste toate acestea turnăm un litru de apa (de preferat fierbinte) și lăsam totul la fiert aproximativ o oră.  Când legule sunt fierte adăugăm și sucul de roșii sau bulionul. Supica iese foarte bună și fără, însă acesta îi dă un plus de savoare.

4. După ce supa a fiert și cu sucul de roșii adăugam 1-2 bucățele de coajă de lamâie, oprim focul și lăsam supa acoperită cu un capac. Tot acum ar fi bine să vedem daca supa mai are nevoie de sare sau de alte condimente; lintea absoarbe foarte multă apă și foarte mult din aromele adaugate.

5. Scoatem coaja delămâie și pasăm supa cu blenderul pâna devine cremoasă.

6. Servim cu frunze de pătrunjel proaspăt tocate fin și o feliuță de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte (verde sau maro)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa-crema de morcovi cu condimente si lapte de cocos

Postat de comanligia

Supa-crema de morcovi cu condimente si lapte de cocos

Am inceput cu legumele,le-am cutatat si le-am spalat. Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline,apoi am adaugat morcovii taiati bucati mai mari. Dupa ce s-au calit...

Citeste continuarea

Supa crema de legume cu parmezan

Postat de licurici_lra

Supa crema de legume cu parmezan

Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2016, 12:00
la 28.03.2016, 14:22
Mulțumesc
la 03.10.2016, 20:56
O bunatate! La multi ani!
la 03.10.2018, 00:24
La multi ani!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking