Ingrediente
- 3 morcovi rondele
- 2 cartofi cubulete
- 1 ceapa tocata
- o bucata de ghimbir, de vreo 2-3 cm
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingura smantana pentru gatit
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam bine. Cand simtim aroma ghimbirului, adaugam morcovii si catofii. Adaugam apa cat sa le acopere si fierbem cam 15-20 de minute. Cu un blender omogenizam supa, adaugam smantana pentru gatit si fierbem pentru cateva minute. Gustam si adaugam sare daca e nevoie. Servim cu crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|