Ingrediente
- 2.4 kg rosii decojite si conservate
- 2 morcovi mari
- 2 radacini de patrunjel
- 2 cepe mici
- 1 fir de ceapa verde mai mare ( sau 2 mai mici)
- 1 ardei gras
- 3 "cuiburi" de taiteti
- 1 legatura leustean
- sare si piper
Mod de preparare
Modul de preparare al acestei supe este foarte usor.
Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert.
Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din conserva si mai fierbeti pana sunt fierte foarte bine toate ingredientele.
Separat, fierbeti taiteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Legumele strecurate de zeama (nu aruncati zeama) se maruntesc in blender pana ce capata o consistenta cremoasa.
Puneti crema de legume intr-o oala si completati cu zeama pastrata pana ajungeti la consistenta dorita.
Puneti oala pe foc, adaugati taiteii fierti si mai lasati sa dea 2-3 clocote.
Potriviti de sare si piper. Dupa ce ati stins focul adaugati legatura de leustean tocata marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|