Supa crema de rosii

Postat de mirela0911 in Supe
22 Aug 2021 | 3953 vizualizari
Supa crema de rosii

"Retete de suflet" Ce poate fi mai bun decat o mancare preparata cu rosii de gradina gustoase si sanatoase? Asa e si aceasta supa crema in care am folosit rosii cherry si de diverse marimi culese din gradina, nu a mea, a altora! 

Ingrediente

  • 1 kg rosii cherry (de diferite marimi)
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei mari de usturoi (sau chiar mai multi)
  • sare, piper
  • 1 lg otet balsamic
  • 3 lg ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de telina
  • smantana optional
  • pt servit: crutoane, cascaval, pesto

Mod de preparare

Se curata morcovul si telina, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert intr-un litru de apa. 

Rosiile se spala si se pun intr-o tava. Ceapa rosie se curata si se taie felii. Se pune peste rosii. La fel si cateii de usturoi. Se toarna peste ele otetul balsamic si uleiul de masline. Se sareaza si pipereaza, se adauga crengutele de cimbru si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.

Se scoate tava din cuptor, se toarna continutul intr-o cratita, se toarna peste acestea apa cu morcovii si telina (apa sa fie in jur de 750 ml). Se pune cratita pe foc si se lasa sa fiarba impreuna cca 5-10 minute.

Se stinge focul, se lasa sa se tempereze putin apoi se dau prin blender. Se da piureul obtinut prin strecuratoare pentru a indeparta samburii de la rosii si cojile acestora. Se pune din nou pe foc, se mai condimenteaza daca este nevoie cu sare si piper (se poate adauga si smantana daca doriti) dupa care se poate servi.

Se toarna supa intr-un bol, se adauga 1 lgt de pesto, cascaval afumat taiat cubulete si crutoane de paine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Postat de Constelatialeu

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Iata cum se prepara Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi Am pus la fiert morcovul, ardeiul, ceapa uscata, ceapa verde si rosiile cherry, binenteles dupa ce le-am curatat , spalat si...

Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu porumb si parmezan

Postat de licurici_lra

Supa crema de rosii cu porumb si parmezan

Rosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2021, 17:57
la 22.08.2021, 18:04
Foarte gustoasa!
la 22.08.2021, 19:53
Ma batea si pe mine un gand, dar sunt la sectorul tuicomicina, n-am riscat ca cine stie ce iesea...
la 22.08.2021, 20:24
Cleme, iesea vreun Bloody Mary ceva ... ))
la 22.08.2021, 21:28
Buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking