Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Postat de merisor67 in Supe/Ciorbe
10 Sep 2018 | 3362 vizualizari
Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o supă cremă de roșii cu dovlecel, pe care am servit-o cu niște rulouri din foietaj. Rulourile din foietaj au fost combinate, unele cu bacon, iar altele cu brânzeturi și au mers perfect cu această supă cremă de roșii cu dovlecel. Rețeta de rulouri din foietaj am prezentat-o aici!

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 2 ardei capia
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • busuioc
  • 100 ml ulei
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • pătrunjel verde
  • parmezan și smântână, pentru servit

Mod de preparare

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de usturoi curățați și tăiați în rondele subțiri.

Când ceapa devine translucidă, adăugăm ardeii tocați mărunt, apoi dovlecelul curățat și tocat în cubulețe și completăm cu puțină apă fierbinte, atât cât să fie totul acoperit.

Lăsăm ingredientele să fiarbă până când sunt bine pătrunse, apoi adăugăm roșiile decojite și tocate în cuburi.

Reducem intensitatea focului și lăsăm supa să fiarbă, până când scade consistent și devine ca un sos gros.

Asezonăm gustul cu sare și condimente, punându-le în două etape, ca să putem gusta supa și să ne dăm seama dacă și cât mai necesită din fiecare.

Tot spre final de fierbere (cam cu 10-15 minute înainte de stingerea focului) vom adăuga și restul de usturoi răzuit și smântâna pe care o turnăm în fir subțire, amestecând intens pentru omogenizare.

Servim supa cremă de roșii cu dovlecel fierbinte sau rece, asezonată cu smântână, parmezan și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Este acrișoară și ușor picantă și este bună atât caldă cât și rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de pui a la grec

Postat de Corina33

Ciorba de pui a la grec

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...

Citeste continuarea

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

Postat de mihaelar63

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2018, 13:17
Și frumoasă și bună!
la 10.09.2018, 13:27
la 10.09.2018, 13:28
Mulțumesc frumos, Rodica și Vasile!
la 10.09.2018, 13:49
buna buna
la 10.09.2018, 13:51
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking