Ingrediente
- 1 kg si 1/2 rosii
- 2 sau 3 cani de apa
- 5 catei de usturoi mari
- 1 ceapa mare noua
- 1 morcov
- busuioc uscat
- busuioc proaspat
- sare
- piper
- 2 linguri de zahar brun
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
Mod de preparare
Se curata usturoiul, si ceapa si se toaca marunt.
Rosiile se dau rapid pe razatoarea mare.
Se incinge uleiul in tigaie( eu am folosit un wok Delimano), se adauga ceapa si usturoiul frecate cu un praf de sare, se adauga si morcovul razuit si doua trei linguri de apa, se lasa la inabusit in jur de 4 sau 5 minute, apoi se pun rosiile razuite si se lasa pe foc mic in jur de 5 minute. Se adauga cele 2 cani de apa si se mai fierbe supa inca zece minute. Potrivim gustul punand sare, piper, zahar si busuioc uscat. Stingem focul si punem busuioc proaspat cat dorim( eu am pus o manuta). Punem totul la blender si facem supa crema. Gustam si daca mai simtim nevoia mai adaugam sare sau busuioc.
Mmmmm....minunat de gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii italiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|