Supa crema de spanac cu leurda

Postat de simona72 in Supe
21 Mar 2016 | 5222 vizualizari
Supa crema de spanac cu leurda

Noroc cu provocarile, ca asa mai descopar si eu retete super bune:)))Pentru ca supa s-a dorit de post nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de masline kalamata, sare, fulgi de chili, bulgarasi de savoare si fistic maruntit. Daca va plac crutoanele le puteti face voi acasa si sa le adaugati la supa asta minune, plina de nutrienti si vitamine, o supa care acum, se numara printre favorite.

Ingrediente

  • 500 gr spanac proaspat tanar
  • 1 legatura leurda
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 cartofi mari
  • Aproximativ 1,5 litri apa
  • Pentru asezonat: sare, fulgi de chili, bulgarasi de savoare, ulei de masline kalamata, fistic

Mod de preparare

Punem apa la fiert intr-o craticioara, iar intre timp ne ocupam de spanac. Il spalam sub jet de apa si rupem coditele. Ceapa, leurda, usturoiul le spalam si le taiem rondele, respectiv leurda in fasii. Cand apa clocoteste adaugam spanacul, punem craticioara pe foc, iar cand spanacul a scazut in volum adaugam ceapa, usturoiul, leurda si cartofii taiati in cuburi. Acoperim vasul cu capac si lasam sa fiarba la foc mic 20-25 minute. Dam craticioara deoparte si cu un mixer vertical pasiram bine legumele pana obtinem o supa crema fina. Punem craticioara pe foc si asezonam dupa gust cu sare si bulgarasi de savoare. Servim supa fierbinte in castronele/boluri, stropim cu ulei de masline de calitate, fistic taiat grosier sau maruntit fin la Blend-Active® Pro si pentru ca ne place picant am folosit si fulgi de chili. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de spanac cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de conopida cu linte rosie

Postat de katty

Supa crema de conopida cu linte rosie

Taiem conopida bucatele, o spalam si o scurgem. Spalam lintea si o lasam la inmuiat 15 minute in apa rece. Curatam morcovul si il taiem rondele. Curatam usturoiul si il feliem. Intr-o oala punem...

Citeste continuarea

Supa rece de castravete cu avocado

Postat de simona72

Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si se pasireaza. Se taie avocado pe jumatate, se scoate samburele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2016, 10:33
Ce mult imi place leurda! Am si eu in gand s-o incerc la o supa crema, cred ca e delicioasa!
la 21.03.2016, 10:34
Nici carcotelile nu-mi ies...
la 21.03.2016, 10:36
cred ca este tare buna
la 21.03.2016, 10:36
E prima oara cand incerc leurda si spanacul la supa si tare mult mi-a placut!
la 21.03.2016, 10:37
Hai ma Cleme!)

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking