Ingrediente
- 450 gr sparanghel proaspat
- 1 ceapa mare
- 2 tulpini de telina
- 2 catei de usturoi
- 350 ml supa de pui
- 1 lingura cu varf iaurt (grecesc)
- 25 g unt
- sare
- piper negru
Mod de preparare
Calesti in unt, ceapa tocata marunt si telina taiata felii, pana cand ceapa este moale. Adaugi usturoiul felii si mai calesti 1 minut. Adaugi supa de pui, putina sare si piper negru si fierbi 5 minute, cu capac.
Intre timp, tai sparanghelul segmente, il pui in oala si continui fierberea cu capac, inca aproximativ 10-15 minute. Verifici sa fie fiert sparanghelul. Pastrezi cateva bucatele de sparanghel pentru ornat si mixezi continutul oalei, in blender, pana obtii o crema fina. Adaugi sare si piper dupa gust.
Adaugi iaurtul (dizolvat inainte cu 3-4 linguri supa fierbinte) si omogenizezi. Ornezi supa cu bucatelele de sparanghel.
Servesti supa cu crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|