Supa crema de sparanghel

Postat de andaoana in Supe
14 Mar 2019 | 2944 vizualizari
Supa crema de sparanghel

In gradina am avut in primavara sparanghel. Am mancat cu oua, infasurat in bacon si facut la gratar, ca si garnitura dar pentru ca a fost destul de mult am pus si in congelator cateva pungi. Am hotarat sa fac cu el o supa crema gustoasa.  

Ingrediente

  • 300 gr sparanghel congelat
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml smantana
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 ling nucsoara razuita
  • sare dupa gust
  • Extra:
  • parmezan

Mod de preparare

Curatam ceapa si cartofii si le spalam cu apa rece.

Ceapa o taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici, ca sa fiarba repede.

Intr-o oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa )  am pus uleiul si am calit in el ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat putin, am pus cartofii si i-am calit si pe ei putin, unele bucati au prins culoare. Punem si putin ardei rosu taiat cubulete.

Peste legumele calite am adaugat 750 ml apa si am lasat sa fiarba. In loc de apa se poate folosi supa de carne sau de legume. Cand cartofii sunt fierti, adaugam sparanghelul taiat in bucati mari. Tulpina o taiem mai mica, varfurile mai mari. Nu am decongelat sparanghelul inainte.

Adaugam condimente si lasam sa dea cateva clocote.

Luam de pe foc si cu ajutorul blenderului sau a unui mixer facem supa crema.

Punem din nou pe foc si adaugam smantana. Lasam sa dea un clocot si potrivim la gust.

Servim fierbinte cu parmezan razuit deasupra si crutoane sau paine prajita.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema din sparanghel

Postat de panacris

Supa crema din sparanghel

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la...

Citeste continuarea

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Postat de panacris

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2019, 13:04
Trebuie sa-l incerc si eu . Spre rusinea mea inca nu am mancat sparanghel :">
la 14.03.2019, 13:20
N-am mâncat, dar am senzația că are un gust bun, special...!
la 14.03.2019, 13:29
E rușine să spun că nu am mâncat niciodată sparanghel? )
la 14.03.2019, 13:30
Acum văd că nu sunt singura )
la 14.03.2019, 13:48

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking