Ingrediente
- 500 g sfecla rosie;
- 2 cartofi medii;
- 1 morcov;
- 2 cepe;
- 1 lingura de ulei;
- 900 ml de supa de pui, sau apa;
- 2 foi de dafin;
- 1 lingurita de hrean proaspat ras;
- sare;
- piper;
- gelatina (daca doriti textura de piftie, daca nu, o puteti servi in boluri)
Mod de preparare
-Curățați legumele și le tocați în cuburi;
-Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care amestecați.
-Adăugați apa sau supa de pui;
-Adăugați foile de dafin, sare, piper;
-Când legumele au fiert, adăugați hreanul și mai lăsați pe foc pentru încă 2 minute;
-Închideți focul, scoateți foile de dafin;
-Scoateți legumele și pasați-le până obțineți crema omogenă;
-Adăugați supă în care au fiert în funcție de cât de subțire doriți să fie supa finală;
-Dacă doriți textura gelatinoasă, preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj, o incorporați în supă și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.
-Serviți supa cremă cu smântână, hrean sau pătrunjel tocat mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema rece de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|