Supa cu copanele de pui si taitei

Postat de vasimur in Supe
5 Iul 2020 | 7061 vizualizari
Supa cu copanele de pui si taitei

Recunosc că supa ar fi fost mult mai bună, cu tăiței de casă, cum numai mama mea știa să facă și bineînțeles, cu un puișor crescut la curte! Dar o să mă mulțumesc cu o caserolă de pulpe de pui și tăiței, din comerț, dacă altfel nu se poate și o să încerc să-mi aduc aminte de gustul copilăriei mele. Vă garantez că este gustos și așa și foarte simplu și ușor de făcut!

Ingrediente

  • 1 caserolă cu pulpe inferioare, de pui (a conținut 10 bucăți)
  • 2-3 rădăcini de morcovi
  • 1-2 rădăcini de pătrunjei
  • 1 țelină mică (opțional)
  • 1 ceapă întreagă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 8-10 boabe de piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 pungă tăiței
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust

Mod de preparare

Într-o oală potrivită, puneți cca 4 l de apă la fiert, cu foarte puțină sare. Până ce apa fierbe, numai bine  aveți timp să curățați pulpele de pielița aceea groasă, să le spălați bine, în apă călduță, după care să le puneți să stea în apă rece, cam 10-15 minute. Când apa începe să fiarbă, strecurați pulpele și puneți-le la fiert, la foc mic pentru ca să nu se tulbure supa. Spumuiți, de câte ori este nevoie dar aveți mare grijă să nu aruncați și grăsimea care va da gust bun supei. Eu obișnuiesc să pun ceapa întreagă și usturoiul, atunci când carne este aproape fiartă, deoarece sunt doar pentru gust și oricum vor fi îndepărtate din supă.

Atenție: Pielița aia gălbuie și groasă, se va îndepărta mai ușor dacă scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde sau dacă treceți prin flacăra de la aragaz!

Între timp, curățați rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina), spălați-le și pregătiți-le pentru supă. Puteți să le tăiați pe lung sau rondele, cum doriți.

Când carnea este fiartă, strecurați supa printr-o sită deasă, într-o altă oală, curată și puneți la fiert morcovii, țelina, pătrunjelul și boabele de piper. Pulpele se dau deoparte pentru a fi puse în supă, când va fi aproape gata.

Până ce fierb legumele, alegeți, spălați și tocați mărunt frunzele de pătrunjel.

Când legumele sunt fierte, adaugați pulpele (deja fierte!), completați cu apă (dacă este nevoie!) și condimentați cu sare și piper, după gust. Dacă țineți regim, atunci condimentați doar cu ce știți că vă priește sau nu puneți deloc! Mai lăsați pe foc câteva clocote, după care presărați puțin pătrunjel tocat mărunt, dacă doriți, opriți focul și puneți capacul.

Lăsați supa să "se odihnească" timp în care fierbeți separat, tăiței (conform instrucțiunilor de pe ambalaj!) dar numai câți serviți la masa respectivă. Când sunt fierți, îi strecurați, îi clătiți, îi scurgeți și apoi îi puneți direct în farfurie, iar peste ei turnați supa. Presărați deasupra verdeață de pătrunjel tocată mărunt, dacă vă place.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu copanele de pui si taitei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa din rasol de pui, cu taitei lati

Postat de RODIMUR

Supa din rasol de pui, cu taitei lati

Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă,...

Citeste continuarea

Supa de pasare cu taitei Noodles

Postat de Bunica

Supa de pasare cu taitei Noodles

Pulpele de pui spalate se pun la fiert. Cand fierb se spumeaza cat mai des pentru a ramane supa limpede. Radacinoasele curatate, spalate, se pun la fiert in oala in care fierbe carnea....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 05.07.2020, 12:55
la 05.07.2020, 14:02
Delicioasa!
la 05.07.2020, 14:08
la 05.07.2020, 17:06
o bunatate!
la 05.07.2020, 17:11

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking