Supa cu rosii, galuste si leurda

Postat de mihaelar63 in Supe
4 Apr 2016 | 3729 vizualizari
Supa cu  rosii, galuste si leurda

Supa de rosii cu galuste de gris este preferata mea. De aceasta data diferenta este data de  leurda verde si de muschiuetul  semi-afumat.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 tije telina verde apio
  • 2 linguri ulei
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 oua
  • 6-7 linguri gris
  • 300 gr muschiulet de porc semi-afumat
  • 1 legatura leurda verde
  • 1 pahar bulion de rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Taiati muschiuletul de porc cuburi.
  3. Taiati cubulete patrunjelul radacina si telina. Morcovii si ceapa se taie rondele.
  4. Caliti aceste legume usor in ulei. Sarati. Adugati 2 l apa.
  5. Fierbeti 15 minute pana morcovul a inceput sa se inmoaie .
  6. Adugati bulionul de rosii, telina si muschiuletul de porc.
  7. Bateti spuma ouale cu mixerul. Sarati. Adugati  treptat grisul.
  8. Lasati compozitia sa se odihneasca  cateva minute. 
  9. Reduceti intensitatea fierberii, ca galustele sa nu se sfarme .
  10. Se formeaza galuste cu ajutorul unei linguri. La fiecare galusca se scufunda lingura in zeama fierbinte [ astfel compozitia nu se lipeste de lingura si se desprinde usor].
  11. Cand lichidul din zeama a inceput sa clocoteasca se aduga o cana de apa rece, se pune capac si se opreste focul [ astfel galustele  vor fi pufoase si bine umflate] .
  12. Tocati leurda fasii si taiati patrunjelul marunt .
  13. Adugati verdeata in supa. Piperati.
  14. Gustati , sarati si acriti daca mai doriti :d
  15. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu rosii, galuste si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de dovlecei cu miros de toamna

Postat de Dya

Supa de dovlecei cu miros de toamna

Taiem dovleceii in cuburi potrivit de mari si ii asezam intr-un vas, ii stropim cu ulei si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit (dovleceii isi vor lasa propriul suc). Tocam restul...

Citeste continuarea

Supa de ratoi

Postat de mihaelar63

Supa de ratoi

Se dezoseaza pieptul de ratoi si se spala . Carnea o folosesc pentru un felul doi . Se curata , se spala si din nou se spala legumele . Se pun intr-o oala cu  3 lapa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 23:57
O minunatie!
la 05.04.2016, 00:01
Multumesc , Rux !!!Cred ca fara muschiuleti , ai putea servi si tu Eu as avea curaj sa pun somon afumat . De ce nu ?
la 05.04.2016, 00:08
Deci daca-as veni la tine...tot ai gasi variante sa ma hranesti si pe mine ))))) Scumpa mai esti!
la 05.04.2016, 00:09
uuu, ce combinatie buna
la 05.04.2016, 00:15
Rux,somonul afumat face parte din rezerva de urgenta Mereu am in frigider Cred ca as incerca o ciorba ardeleneasca reinventata . La prima dezlegare la peste promit ca asta prepar . Mi-a venit inspiratia )

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking