Ingrediente
- 700 g de căpşuni
- 200 ml de vin de bună calitate(vin de desert, deci dulce)
- 10 frunze de mentă
- 10 frunze de busuioc
- 5 boabe de piper zdrobite
- 1 vârf de cuţit de nucşoară(foarte puţină)
- 1/2 păstaie de vanilie tăiată în lung
- 10 g de zahăr pudră
Mod de preparare
Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor. Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul. Când începe să fiarbă, opriţi focul si lăsaţi în cratiţă să se răcească. În acest timp, pregătiţi capsunii şi adaugaţi-i în siropul rece .Căpşunii se taie în sferturi sau bucăţi mai mici dacă sunt mari, fără frunze şi partea tare de sub ele. Puneţi la frigider 3 h. Serviţi în farfurie de supă, după ce aţi scos păstaia de vanilie. Puteti pune alături o feli de chec, daca doriţi ceva mai consistent. Decoraţi cu un biscuit stil ţigaretă
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de căpsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|