SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE

Postat de Roda in Supe
24 Iun 2009 | 5571 vizualizari
SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE

Este o supa picanta si satioasa!

Ingrediente

  • 800g.pulpa de porc cu os ,
  • 400g.os de vita cu maduva,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita boabe de piper,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita pasta de ardei iute ,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 ceapa ,
  • 1 telina,
  • 1 gulie,
  • patrunjel verde tocat,
  • 1 bucata de varza creata ;
  • Pentru taietei;
  • 4 clatite sarate;

Mod de preparare

1.Se spala carnea si osul de vita  si se pun intr-o cratita mai mare.2.5 l. apa se toarna peste carne  si se pune cratita  la fiert ,pe foc mic, pana se aduna spuma.

2.Dupa ce se aduna spuma, se adauga in cratita sare, piper,usturoiul curatat si  taiat in doua , crema de ardei iute,ghimbirul si nucsoara.Se lasa sa fiarba , la foc mic, inca 50 de minute pana cand carnea este fiarta pe jumatate.

3.Se curata zarzavaturile  si se adauga in cratita:morcovii se taie in 4, iar restul legumelor taiate in doua si se continua fierberea inca 1 ora.Se ia cratita de pe foc si se lasa 15 minute sa se limpezeasca.Se strecoara supa.

4.Clatitele sarate se taie ca si taieteii in fasii subtiri, se repartizeaza in 6 farfurii, se adauga morcovii si supa fierbinte.Se presara patrunjel verde tocat.

Obs:Carnea de porc se serveste separat cu sos si cu restul de legume fierte in supa  sau insotita de garnitura dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de pui cu taitei de casa cu smantana

Postat de katty

Supa de pui cu taitei de casa cu smantana

Spalam carnea si o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Dam cateva clocote, spumand bine, apoi adaugam  ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiate in bucati mai mici, foaia de dafin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2009, 15:35
trebuie s-o execut, cum ar zice Oana ... cu ce o acresc? sau nu mai trebuie
la 24.06.2009, 15:45
Nu se acreste, cel putin noi asa o mancam,dar daca iti plac supele acrite, nici-o problema, acresti cu otet ,nu cu lamaie sau cu putin bors.Sa-mi spui daca ti-a placut dupa ce o "executi",bine?
la 29.04.2014, 20:41
la 18.06.2021, 11:59
la 18.06.2021, 12:00

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking