Supa de cascaval, cu crutoane

Postat de RODIMUR in Supe
19 Iul 2019 | 359 vizualizari

Am auzit vorbindu-se, în urmă cu câtva timp, despre supa de cașcaval. Subiectul m-a tentat foarte mult de la început, pentru că-mi plac lactatele și mi-am imaginat imediat că trebuie să fie ceva foarte bun. Așa că m-am documentat foarte bine și am aflat că deși la noi aceasta nu este o supă foarte cunoscută, sau răspândită, în lume se face adeseori asemenea preparat și se găsește în bucătăria internațională sub diferite denumiri: ”soupe au fromage”, ”cheese soup”, ”kassuppe”, ”sajtleves”... Important este că pentru asemenea fel de supă există fel de fel de rețete, fiecare având imprimat specificul național, dar și gusturile bucătarului. În așa fel încât printre ingredientele lichide găsim, de la apă simplă, supă concentrată, sau supă de pui, până la lapte, vin, sau coniac... De la documentare, până la punere în practică a mai durat ceva timp, iar când în sfârșit m-am decis, ieri dimineață, mi-am pus și eu amprenta personală, fâcând această supă, atât în alegerea ingredientelor și a cantităților, cât și în prepararea ei. Rezultatul a fost de natură să ne încânte, vizual și mai ales gustativ. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 20.07.2019, 08:38
la 20.07.2019, 08:39
Mulțumesc, Mimi!
la 22.07.2019, 11:13
Buna tare!
la 22.07.2019, 11:44
Așa este, Ksenya...! Mulțumesc mult pentru apreciere!
la 22.07.2019, 19:52
la 22.07.2019, 20:22
Mulțumesc, Daniela!
la 24.07.2019, 01:42
Desi nu sunt fan la supe creme ,aceasta arata imbietor
la 24.07.2019, 10:23
Mulțumesc frumos, Mihaela...! Nu e supă cremă ...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking