Supa de cascaval, cu crutoane

Postat de RODIMUR in Supe
19 Iul 2019 | 358 vizualizari
Supa de cascaval, cu crutoane

Am auzit vorbindu-se, în urmă cu câtva timp, despre supa de cașcaval. Subiectul m-a tentat foarte mult de la început, pentru că-mi plac lactatele și mi-am imaginat imediat că trebuie să fie ceva foarte bun. Așa că m-am documentat foarte bine și am aflat că deși la noi aceasta nu este o supă foarte cunoscută, sau răspândită, în lume se face adeseori asemenea preparat și se găsește în bucătăria internațională sub diferite denumiri: ”soupe au fromage”, ”cheese soup”, ”kassuppe”, ”sajtleves”... Important este că pentru asemenea fel de supă există fel de fel de rețete, fiecare având imprimat specificul național, dar și gusturile bucătarului. În așa fel încât printre ingredientele lichide găsim, de la apă simplă, supă concentrată, sau supă de pui, până la lapte, vin, sau coniac... De la documentare, până la punere în practică a mai durat ceva timp, iar când în sfârșit m-am decis, ieri dimineață, mi-am pus și eu amprenta personală, fâcând această supă, atât în alegerea ingredientelor și a cantităților, cât și în prepararea ei. Rezultatul a fost de natură să ne încânte, vizual și mai ales gustativ. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.

Ingrediente

  • 150-200 grame de cașcaval
  • 750 ml de lapte
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru servit:
  • crutoane rumenite la cuptor, din 4-5 felii de pâine toast

Mod de preparare

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se curăță morcovii, se spală, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc și ei, cu ceapa și usturoiul, până ce se înmoaie și se pătrund.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe mici, care se pun la fiert cu 2,5-3 litri de apă. Se adaugă simultan și legumele călite și se lasă la fiert, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Când cartofii au fiert, se adaugă laptele și după ce dă în clocot, se adaugă cașcavalul tăiat cubulețe mici, sau răzuit fin, pe răzătoarea mică.

Se condimentează cu sare, piper și oregano și se lasă supa la fiert, la foc mic, până ce se topește cașcavalul. Atunci se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se acoperă cu un capac și după 10-15 minute ”de odihnă”, supa poate fi servită, cu crutoane rumenite în cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cascaval, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Supa crema de galbiori cu branzeturi

Postat de simona72

Supa crema de galbiori cu branzeturi

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii...

Citeste continuarea

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Postat de simona72

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curaat, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.07.2019, 14:59
la 19.07.2019, 15:37
Bună rău!
la 19.07.2019, 15:39
Mulțumesc, Cristina!
la 19.07.2019, 15:39
Așa este, Buni... Mulțumesc mult!
la 19.07.2019, 16:01

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking