Ingrediente
- 2 kg de ceapă blondă
- 100 de grame de unt
- 50 ml de ulei de măsline
- 2 linguri făină
- 2 litri supa de vită
- 1 baguette
- 100 g parmezan
- 100 de grame de brânză elvețiană
- 50 ml de coniac
Mod de preparare
Se curăță ceapa și se lasă intreaga timp de 10 minute în apă rece, pentru a pierde mirosul caracteristic. Se usucă bine și se taie în felii subțiri.
Se prăjește cu ulei și unt timp de 15 minute, amestecând constant, deoarece ceapa nu trebuie sa se arda.
Se stinge cu coniac.
Se adauga făina și se amestecă timp de 2-3 minute.
Se adaugă supa de vita și se amestecă până incepe sa fierbe.
Se fierbe la foc mic, timp de 40-50 de minute, se pune sare și piper.
Tăiem pâinea și p prajim la cuptor sau pe plita.
Punem supa într-un castron rezistent la foc, punem peste supa painea prajita și acoperim cu parmezan si brânză elvețiană.
Gratinam în cuptor sau salamandra timp de 5 minute.
Servim imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|