Supa de ceapa

Postat de AnaDavid in Supe/Ciorbe
12 Oct 2017 | 4066 vizualizari
Supa de ceapa

Apreciata si cunoscuta, supa de ceapa are origine din Roma antică, dar este prezentă în multe bucatarii in lume. Cel mai cunoscuta este varianta franceza care se serveste cu felii de baguette si branza deasupra dupa ce a fost gratinata cateva minute la cuptor. Există variante în care ceapa este lasata timp de 5 minute în apă clocotită înainte sa fie prăjita cu unt sau unde se foloseste vin alb sau coniac,  dar un lucru este sigur, peste tot este obligatoriu supa de carne de vită și este gratinata cu crutoane de baghetă acoperite cu cașcaval și parmezan.

Ingrediente

  • 2 kg de ceapă blondă
  • 100 de grame de unt
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri făină
  • 2 litri supa de vită
  • 1 baguette
  • 100 g parmezan
  • 100 de grame de brânză elvețiană
  • 50 ml de coniac

Mod de preparare

Se curăță ceapa și se lasă intreaga timp de 10 minute în apă rece, pentru a pierde mirosul caracteristic. Se usucă bine și se taie în felii subțiri.

Se prăjește cu ulei și unt timp de 15 minute, amestecând constant, deoarece ceapa nu trebuie sa se arda.

Se stinge cu coniac.

Se adauga făina și se amestecă timp de 2-3 minute.

Se adaugă supa de vita și se amestecă până incepe sa fierbe.

Se fierbe la foc mic, timp de 40-50 de minute, se pune sare și piper.

Tăiem pâinea și p prajim la cuptor sau pe plita.

Punem supa într-un castron rezistent la foc, punem peste supa painea prajita și acoperim cu parmezan si brânză elvețiană.

Gratinam în cuptor sau salamandra timp de 5 minute.

   Servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Postat de Constelatialeu

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Iata cum se prepara Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi Am pus la fiert morcovul, ardeiul, ceapa uscata, ceapa verde si rosiile cherry, binenteles dupa ce le-am curatat , spalat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2017, 16:28
Buna!
la 17.10.2017, 10:37

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking