Se curăță și se spală legumele. Morcovii și țelina se taie în formele dorite și se pun în oală la fiert, la un foc iute. Când se formează spumă, se adună cu spumuitorul și se aruncă.
Chimionul se pune la fiert cu 500-750 ml apă.
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește, având grijă să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin și să devină transparentă.
Se taie cartofii în cubulețe și se pun la fiert, în oala cu celelalte legume semifierte, deja.
Între timp, se fierb tăițeii de casă în apă cu sare, se strecoară, se clătesc și se scurg de apă.
În oala în care fierb legumele, se strecoară zeama de la chimionul fiert, se adaugă ceapa, cu tot cu uleiul în care s-a călit și la urmă tăițeii de casă, care sunt deja fierți. Se mai lasă la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu sare și piper, se acoperă oala cu un capac și se ia de pe foc.
După un sfert de oră, supa se poate servi, cu pătrunjel tăiat fin deasupra. Se mănâncă fără pâine.
Pentru rețeta de tăiței consultați - https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html