Supa de chimion, cu taitei de casa si cartofi

Postat de RODIMUR in Supe
18 Iul 2017 | 5173 vizualizari
Supa de chimion, cu taitei de casa si cartofi

    O supă economică, foarte ușoară și ușor de făcut, chiar dietetică și cu un gust foarte bun, dat de chimion și de tăițeii de casă.

Ingrediente

  • 6-8 cartofi
  • 1 morcov
  • 1/4 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 plic de chimion
  • 200 grame tăiței de casă
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • apă

Mod de preparare

 

 

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și țelina se taie în formele dorite și se pun în oală la fiert, la un foc iute. Când se formează spumă, se adună cu spumuitorul și se aruncă.

Chimionul se pune la fiert cu 500-750 ml apă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește, având grijă să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin și să devină transparentă.

Se taie cartofii în cubulețe și se pun la fiert, în oala cu celelalte legume semifierte, deja.

Între timp, se fierb tăițeii de casă în apă cu sare, se strecoară, se clătesc și se scurg de apă.

În oala în care fierb legumele, se strecoară zeama de la chimionul fiert, se adaugă ceapa, cu tot cu uleiul în care s-a călit și la urmă tăițeii de casă, care sunt deja fierți. Se mai lasă la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu sare și piper, se acoperă oala cu un capac și se ia de pe foc.

După un sfert de oră, supa se poate servi, cu pătrunjel tăiat fin deasupra. Se mănâncă fără pâine.

Pentru rețeta de tăiței consultați - https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimion, cu taitei de casa si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Supa crema de mazare, spanac si menta

Postat de Oana

Supa crema de mazare, spanac si menta

Pune la fiert o oala cu 2 l de apa si sare dupa gust. Adauga prazul taiat rondele si mazarea. Lasa sa fiarba 20 de minute. Adauga apoi frunzele de spanac si mai lasa 5 minute sa fiarba....

Citeste continuarea

Supa cremoasa de rosii

Postat de Constelatialeu

Supa cremoasa  de rosii

Pentru inceput curatam pulpa de pui ,o punem sa fierba cu 2 lingurite de legume dehzidratate,sa avem cca 1/2 l supa.Rosiile le punem in apa clocotita ,ca sa putem sa le decojim.Ceapa o curatam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2017, 09:36
Nu-mi dau seama ce gust are...
la 18.07.2017, 09:57
la 18.07.2017, 10:08
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 18.07.2017, 10:09
Ina, ca să-ți dai seama ce gust are, trebuie să guști...Simplu, nu?
la 18.07.2017, 10:49
interesanta supica ne-ai adus

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking