Ingrediente
- o ceapa
- un catel usturoi
- partea alba de la un praz
- un morcov
- o radacina mare de patrunjel
- un pastarnac
- 100 g unt
- 500 g champignon
- 50 g hribi uscati si pusi la inmuiat de cu seara
- o cana de ghebe decongelate eu am pus de la borcan vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/ghebe-la-borcan-51551.html
- 1 litru supa de legume
- 2 linguri faina
- 500 ml lapte
- suc de lamai (optional)
- piper
- sare
- cateva fire patrunjel verde pentru ornat (optional)
Mod de preparare
Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa.
Intr-o oala incapatoare se toaca legumele si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc mic pentru inca 20 min,se adauga .Hribii se scot se toaca si se adauga in oala.
Intr-o tigaie se topeste untul se adauga faina se lase putin si se diluaza treptat cu supa fierbinte in care au fiert hribii ,se amesteca energic pentru a evita formarea cocoloaselor ,se lasa la fiert pana obtinem un sos ca o smantana, se adauga in oala trecand sosul prin sita,se adauga supa de legume fierbinte se lasa 5 minute la foc,se adauga laptele fierbinte se aduce la punctul de fierbere si se opreste flacara.Se potriveste dupa gust cu sare si piper.La sfarsit adaugam catelul de usturoi.Amestecam ,acoperim si lasam supa pentru 15 minute,pentru ca contimentele sa "inprieteneasca".Se orneaza cui ii place cu patrunjel toca si se acreste dupa gust cu suc de lamaie! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|