Ingrediente
- 2 ciuperci champignon medii, eu am avut la congelator
- 2-3 pleurotus medii tot de acolo
- 1/2 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 praz
- o tija apio
- branza topita optional pentru cei care tin post
- 3 linguri ulei
- 2 cartofi
- 1 foaie dafin
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii.
Adaugam morcovul spalat si taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat si taiat grosier. Amestecam.
Acoperim si la foc mic mai lasam 1 minut.
Adaugam ciupercile decongelate si taiate grosier lasam inca cateva minute, apoi si cartofii curatati, taiati dupa cum va place si prazul taiat rondele fara frunze (frunzele le adaugam la sfarsit). Amestecam si turnam 2 litri supa de legume fierbinte sau apa.
Lasam totul la fiert 20 minute la foc mic.
Adaugam branza topita, amestecam pana se dizolva complet. Lasam 2 minute.
Adaugam la sfarsit frunzele de praz.
Se serveste cu patrunjel tocat si ardei iute!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|