Supa de conopida

Postat de danakarin in Supe
13 Ian 2012 | 40536 vizualizari

A venit vremea de o supica buna....simpla, dar delicioasa, zic eu. O supa de conopida, acrita usor cu lamaie, imbunatatita cu ou si smantana, si care are la baza o zeama de legume. Mai demult, mult mai demult, in fiecare mancare,dar mai ales la supe, pentru a intensifaca gustul, puneam, pac, o lingura de vegeta.M-am dezbarat de acest obicei, si bine am facut. Pentru ca aroma unei supe trebuie sa vina de la legumele proaspete, alea pe care le avem in fiecare sezon. Si am constatat ca supele mele nu mai au acelasi gust, acela dat de concentrate...ci sunt surprinzator de variate si de gustoase. In definitiv, inaintea erei concetratelor de fel de fel, gospodinele, eventual....puneau o lingura de legume cu conservate cu sare...( si de aici ideea...) dar cel mai bine si cel mai bine, zic eu, este sa fierbeti legumele proaspat...ca baza mereu: un morcov, o ceapa mica, o radacina de patrunjel, o telina...si de la zeama asta sa porniti...sau daca e mare graba, atunci, va rog, apa. Apa rece, curata proaspata, fara E-uri. Dar sa lasam teeoria si sa vedem cum am facut eu supa de conopida, care a placut copiilor mei, la masa de duminica.

Inapoi la reteta

Comentarii (26)

la 14.01.2012, 00:59
culoarea e de la smantinica cu ou...
la 14.01.2012, 08:18
f bine arata
la 14.01.2012, 18:28
Multumesc !
la 16.01.2012, 20:18
o sa fac si eu una ptr duminica.arata f bine si nu are ce sa nu ne placa mai ales ca barbatii mei(sotu si copilu) nu sunt pretentiosi.:*
la 19.01.2012, 08:11
multzumesc Oana !!
la 21.01.2012, 10:14
Are o culoare minunata si eu prepar asemanator mai putin nucsoara , dar am sa incerc si cu .
la 21.01.2012, 20:01
da, Michaela, multzumesc, nu e nici o filozofie...reteta asta. Culoarea vine de la galbenus cu smantana. nucsoara folosesc doar de cand sunt in Germania. Am luat o cutiuta acu 1000 de ani, fiinda are o aroma tare, nu trebuie decat foarte putin.
Sa stii ca sunt extrem de multumita de masina mea de paine, firma UNOLD. Iau un amestec de copt pt paine cu seminte de floarea soarelui, si imi iese o painica grozava. Tu ai cumparat deja??
la 04.02.2012, 19:57
"am dinstuit" inseamna "am calit" sau ce? Nu am gasit asa ceva in DEX!
la 04.02.2012, 20:00
Dana,cand scriem reteta,musai s-avem Dex-ul langa noi
la 07.02.2012, 19:08
regret Merceleo ca n-am raspuns imndiat, am lipsit de la datorie cateva zile. Da, ai dreptate, e un fel de slang ardelenesc....dinstui vine din germana, de la dünsten, si inseamna a cali, da, ai dreptate. Salutari cordiale !
la 11.04.2012, 21:33
vreau sa gust supica...imi place tare mult conopida si sigur este foarte buna

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking