Ingrediente
- 2 buc de dovleac sa fie de aproximativ 1 kg
- 1 buc ceapa mare
- lapte batut 250 ml
- 1 legatura de marar
- 1 lingura de boia ardei dulce
- 1 lingura de faina
- 100 ml ulei
- sare, piper, apa
Mod de preparare
Se curata dovleacul, se taie in doua, apoi cu o lingura se indeparteaza semintele. Restul se da pe razatoarea mare, se presara cu sare, se da si ceapa pe razatoarea mare si se lasa sa stea jumatate de ora.
Intr-o oala se pune uleiul la incins, se adauga faina, boiaua si se stinge rantasul obtinut cu laptele batut. Se adauga dovleacul bine stors, apoi se completeaza cu apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se fierbe pana se inmoaie. Cand este gata, se adauga mararul tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|