Ingrediente
- 150 gr afumatura
- 3 dovlecei
- 1 ceapa
- 1 galbenus de ou
- 3 linguri smantana
- 1/2 lingurita boia dulce
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Curatam ceapa si o tocam. Afumatura, eu am folosit ciolan afumat fara os, o taiem cubulete. Dovleceii ii curatam, le scoatem mijlocul cu o lingura, ii spalam si ii taiem cubulete. Punem o oala cu putin ulei pe foc. Calim ceapa si afumatura cateva minute. Adaugam boiaua si apoi cam 4 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, dam focul mai mic si lasam sa fiarba 15 minute.
Adaugam dovleceii si condimentam. Lasam sa fiarba inca 15 minute. Dovleceii sa fie fierti, dar sa nu se inmoaie prea tare. Galbenusul il amestecam cu smantana, adaugam peste un polonic din supa. Amestecam bine apoi turnam in supa. Lasam sa mai dea un clocot si gata supa. Va doresc pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecel cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|