Supa de dovlecel cu afumatura

Postat de daniastefania in Supe
15 Iul 2015 | 5548 vizualizari
Supa de dovlecel cu afumatura

O supa de dovleac diferita, dar la fel de gustoasa.

Ingrediente

  • 150 gr afumatura
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam. Afumatura, eu am folosit ciolan afumat fara os, o taiem cubulete. Dovleceii ii curatam, le scoatem mijlocul cu o lingura, ii spalam si ii taiem cubulete. Punem o oala cu putin ulei pe foc. Calim ceapa si afumatura cateva minute. Adaugam boiaua si apoi cam 4 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, dam focul mai mic si lasam sa fiarba 15 minute.

Adaugam dovleceii si condimentam. Lasam sa fiarba inca 15 minute. Dovleceii sa fie fierti, dar sa nu se inmoaie prea tare. Galbenusul il amestecam cu smantana, adaugam peste un polonic din supa. Amestecam bine apoi turnam in supa. Lasam sa mai dea un clocot si gata supa. Va doresc pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecel cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Postat de RODIMUR

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și...

Citeste continuarea

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Postat de bylaura

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat. Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2015, 12:10
la 15.07.2015, 12:32
Multumesc Gicuta!
la 15.07.2015, 12:49
Buna
la 15.07.2015, 12:53
Buna!
la 15.07.2015, 13:32
Multumesc;

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking