Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon

Postat de mihaelar63 in Supe
16 Noi 2016 | 4778 vizualizari
Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon

  Zilnic in drumul spre serviciu am de tranzitat piata orasului. De aceasta data mi-au tras cu ochiul gulioarele verzulii si crude. Imediat mi-au sticlit ochii si s-a declansat beculetul de pofta. Daca-s cu vitamina C, cu placere. Pentru reteta m-am inspirat de aici http://www.lajosmari.hu/kategoriak/fogasok/levesek/levesek-hussal  

Ingrediente

  • 3 gulioare
  • 3 morcovi mici
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata scaricica afumata [500-800 gr]
  • 1 pahar smantana grasa 25%
  • sare Hymalaia
  • patrunjel verde
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri tarhon in otet

galuste :

  • 2 oua
  • 1 lingura rasa untura de rata
  • 5 linguri faina alba
  • sare

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele.

Scaricica afumata de porc se spala bine si se opareste 10 minute in apa clocotita si se arunca apa.

Se portioneaza scaricica felii si se pune la fiert in 2 l apa.

Se taie guliile si cartofii cuburi, iar morcovii rondele.

Puneti la fiert morcovii si ceapa intreaga.

Dupa 10 minute se adauga si cartofii si guliile.

Ordinea legumelor puse la fiert este in functie de timpul necesar prepararii. Cartofii si guliile se patrund mai repede decat morcovul.

Dupa inca 10 minute preparati galuste din oua batute spuma, amestecate cu o lingura de untura de rata, faina alba si sare.

In momentul cand adaugati galustele in supa, reduceti intensitatea fierberii pentru ca acestea sa nu se imprastie.

Se introduce lingura in apa fierbinte [ca sa nu se prinda aluatul de ea] si se ,,rup'' mici galuste care se introduc in zeama ce fierbe la foc domol.

Sarati supa daca este necesar. Se poate ca afumatura sa fie suficienta pentru a da gustul sarat.

Se amesteca smantana cu zeama fierbinte si se adauga la supa. Amestecati usor .

Se pune un ardei iute taiat rondele pentru gustul de iute.

Acriti dupa gust cu tarhon maruntit conservat in otet.

La servire decorati cu patrunjel verde.

    Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Postat de simona72

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.  Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti...

Citeste continuarea

Supa de mugur de vitel, cu chimen

Postat de RODIMUR

Supa de mugur de vitel, cu chimen

Se spală bine carnea de vițel și se pune la fiert, la foc iute la început, iar când se ridică spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, se aruncă și se dă focul puțin mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2016, 11:58
Vai tu Miha.....ma omori cu zile))
la 16.11.2016, 12:06
]
la 16.11.2016, 12:09
mmm, trebuie sa fie buna
la 16.11.2016, 12:11
Cristina sunt mult mai pasnica )
la 16.11.2016, 12:12
Marius am fiert scaricica incat se pote rontai si osul moale

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking