Supa de legume, cu crutoane

Postat de RODIMUR in Supe
14 Mar 2019 | 3551 vizualizari
Supa de legume, cu crutoane

Parcă niciodată nu mi s-a părut mai bună decât acum supa de legume, căreia i-am asociat niște crutoane crocante, frumos rumenite și proaspăt scoase din cuptor. Un preparat foarte gustos și natural, de post! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de supă de 4 litri.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 4-5 cartofi roz
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100 grame de mazăre
  • 200 grame de fasole verde
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • crutoane rumenite în cuptor

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.

După două-trei clocote se adaugă mazărea și fasolea verde, alese și spălate bine în câteva ape. Se completează, dacă este nevoie, cu apă caldă.

Între timp se pregătesc legumele călite. Se curăță ceapa și usturoiul se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până ce se înmoaie.

Roșiile se spală, se taie cubulețe și se călesc cu celelalte legume. Se adaugă o lingură de pastă de tomate și se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în oala cu celelalte legume.

După două-trei clocote se adaugă și legumele călite și se mai lasă la fiert, la foc mediu, încă două-trei clocote.

Între timp se aleg, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când cartofii au fiert, se condimentează supa cu sare, piper și cimbru, iar după 2-3 minute se ia oala de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul și după încă 10-15 minute ”de odihnă” supa se poate servi, cu crutoane crocante, rumenite frumos în cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de ardei copti si morcovi

Postat de oanapl

Supa crema de ardei copti si morcovi

Frigi ardeii și îi cureți de coajă. Tai carnea feliuțe mici și le pui la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline. Le prăjești pe toate părțile și apoi le scoți pe o...

Citeste continuarea

Supa crema de conopida si cartof

Postat de Constelatialeu

Supa crema de conopida si cartof

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2019, 10:24
o supita usoara
la 14.03.2019, 10:27
Ce buna e! Imi place cu crutoane!
la 14.03.2019, 10:34
la 14.03.2019, 10:35
la 14.03.2019, 10:51
ce buna e, mai ales cu crutoane, yamiiiiii

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking