Ingrediente
- o cana naut pusa la inmuiat de cu seara
- 2 teline potrivite
- 1-2 morcovi
- 1-2 cepe
- 6 rosii sau rosii la conserva
- 5 catei usturoi
- sare dupa gust
- 3 litri apa
- un manunchi bun de tije frunze svecla rosie
- cateva tijede telina
- optional
- telemea de oiae
- ulei de masline
- Se orneaza dupa preferinte cu patrunjel sau busuioc
Mod de preparare
Tocam toate legumele si le punem intr-o oala,la fel si tijele,adaugam nautul clatit sub jet de apa si scurs,zdrobim usturoiul.Adaugam apa. Cand incepe sa clocoteasca miscoram flacara ,acoperim si lasam la fiert circa o ora si jumatate.Supa este gata.
Se poate servi ca atare cine tine post si nu pune ulei,adaugand doar verdeata tocata sau poate adauga ulei de masline.
Pentru zilele care nu e post se poate rade telemea de oaie si ulei ,sau cu iaurt.
Sepoate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|