Supa de pasare si mancarica de cartofi - reteta 2 in 1

Postat de ladydi in Mancaruri cu carne
3 Ian 2018 | 2319 vizualizari
Supa de pasare si mancarica de cartofi - reteta 2 in 1

Întotdeauna românii au fost ingenioși și deși au trecut prin perioade grele de-a lungul timpului au reușit să se descurce și din ingrediente putine să gateasca mai multe feluri de mâncare și să pună pe masă bucate gustoase și hrănitoare. Rețeta mea românească este clasica supică de pasare și mâncărica de cartofi. reteta romaneasca

Ingrediente

  • 1,5 kg de carne pasare (eu am folosit rata si pui)
  • 600 g morcovi
  • 2 ardei
  • patru cepe
  • 2 kg de cartofi
  • 1 tulpina apio (nu am avut telina)
  • 150-200 g paste alfabet
  • 2 legături pătrunjel
  • rosii pasate sau bulion

Mod de preparare

Spalam carnea de pasăre și o punem la fiert în apă rece cu puțină sare. Pănă începe sa iasă spuma, pregătim legumele: curațăm morcovii (eu am avut morcovi baby la congelator), curățăm ceapa și tocăm mărunt 3, una o lăsăm întreagă. Tocăm ardeii și tulpina apio cubulețe, curățăm cartofii și îi tăiem cuburi mai mari. Spumuim bine supa si lasam sa fiarba un pic carnea dupa care o scoatem din supa si adaugam circa 200-300 g morcovi (un morcov mare sau 2 mai mici), o ceapa intreaga și sare după gust.

Intre timp fierbem pastele separat și când sunt fierte, le trecem prin jet de apa rece. Când sunt fierte legumele, scoatem ceapa, adaugăm pastele și lăsăm să dea într-un clocot, oprim focul și aruncăm o legătură de pătrunjel tocat. După ce s-a răcorit carnea, o scoatem de pe oase și o tăiem fâșii sau bucăti nici prea mici, nici prea mari

Încingem puțin ulei și punem cele 3 cepe tocate la călit. După câteva minute, adăugam ardeii, apoi apio și carnea. Amestecam des, adăugăm și morcovii rămași tăiați cubulețe și apoi cartofii. Acoperim cu apă și lăsăm să fiarbă.

După ce au fiert cartofii, potrivim gustul de sare și piper, adăugam roșiile pasate și lăsăm  să mai dea câteva clocote. Oprim focul, adăugăm cealaltă legătură de pătrunjel și servim cu murături sau cu salată de ardei copți.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare si mancarica de cartofi - reteta 2 in 1" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlete de miel cu sos

Postat de cristeena20

Cotlete de miel cu sos

Cotletele de miel se tempereaza cu sare, piper alb si vin alb. Tocam fin cimbru verde si lasam asa cca o ora. Cartofii ii taiem felii subtiri si ii prajim in ulei; sescot pe un servetel de...

Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Postat de cristeena20

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2018, 17:11
la 03.01.2018, 17:20
la 03.01.2018, 17:22
Le-ai mancat pe ambele amandoua deodata ?
la 03.01.2018, 17:26
la 03.01.2018, 17:28
Da, Cleme, o lingura de supa, una de mancare

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking