Ingrediente
- 2 cutii de boabe de porumb (250 gr cutia)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cub de unt
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 150-200 ml smantana pentru gatit
- Sare dupa gust
- 1 lingurita cimbrisor de la Delikat
- Boabe de piper proaspat rasnite de la Delikat(dupa gust)
- 2 cartofi
- Aproximativ 1,2-1,5 l supa de pui sau apa
- 100 gr branza chedar
- Pentru servit:
- Paine prajita sau crutoane(optional)
- Bulgarasi mici de mozzarela
- Boia de ardei iute
- Amestec de ierburi italiene
- Boabele de la un porumb proaspat(din cel pe care-l fierbeti)
- 1 lingurita unt
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Asa cum va spuneam si in celelalte retete de supe creme, eu de fiecare data, ca si baza, folosesc supa de pui sau de legume. Cand am avut supa de pui pregatita, am inceput sa fac supa de porumb.
Intr-o oala se pune uleiul si untul. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc. Cand acestea s-au calit, se adauga cimbrisorul si se lasa cateva minute sa se infuzeze si sa-si lase aroma. Se adauga porumbul din conserva, cartofii curatati si taiati cubulete impreuna cu supa de pui. Se pune capac pe oala si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt bine fierte.
Dupa ce au fiert suficient, se pune oala pe un tocator si cu un blender vertical se pasireaza bine totul. Supa trebuie sa fie cremoasa si sa aibă consistenta dorita. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina supa.
Foarte important! Daca sunteti pretentiosi, este bine sa strecurati supa printr-o sita. Aceasta va avea inevitabil urme de coji de la boabele de porumb care nu se pot pasira in totalitate… Se adauga sare si piper proaspat rasnit, smantana si branza chedar data pe razatoare. Se mai trece mixerul vertical inca o data prin supa. Se pune oala pe foc si se lasa sa dea in clocot. Asta e tot!!
Se serveste cu paine sau crutoane aromatizate sau cu bulgarasi de mozzarela pudrati cu boia de ardei iute Delikat si amestec de ierburi italiene de la Delikat.
Pentru servit: intr-o tigaie antiaderenta se pune putin unt. Se pun in tigaia incinsa boabele de la un porumb dulce, de lapte(ca si cel pe care-l puneti la fiert). Rumeniti boabele de porumb, le pudrati cu un praf de sare si cu boia iute Delikat(cat doriti voi de iute). Folositi boabele picante la asezonarea supei de porumb.
Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|