Supa de rosii cu bacon si galuste de gris

Postat de mihaelar63 in Supe
4 Noi 2018 | 3137 vizualizari
Supa de rosii cu bacon si galuste de gris

,,Retete inspirate de toamna " Supa de rosii cu galuste de gris este una din preferatele mele. O prepar periodic. De aceasta data randul i-a venit dupa ce am vazut ca si Mirela a preparat supica de rosiii  https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-pufoase-de-gris-88104.html. Eu am inlocuit puiul cu bacon prajit si am condimentat usor exotic cu nucsoara. Am mai folosit foaie de dafin si boabe de piper. Am ,,subliniat '' culoarea de rosu cu boia dulce de ardei . Boiaua si jambonul de casa au sosit prin intermediul unui prieten direct din Becescsaba -Ungaria. Dupa cum am spus, micile daruri culinare sosesc in mod neasteptat.    

Ingrediente

  • 200 gr jambon afumat -de casa
  • 3 cepe verzi
  • 2 morcovi mici
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita piper negru boabe
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 2 rosii mari -din gradina
  • 2 pahare bulion rosii -de casa
  • 50 ml ulei
  • sare
  • nucsoara macinata
  • Pt galuste :2 oua +5 linguri cu varf de gris + sare

Mod de preparare

  1. Curatati spalati si tocati marunt morcovul, patrunjelul si telina.
  2. Pentru tocare eu am folosit robotul de bucatarie. Este mult mai rapid si comod decat sa folosesti razatoarea.
  3. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
  4. Jambonul se taie cubulete mici.
  5. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se blendeaza.
  6. In ulei incins prajiti cuburile de jambon pana devin usor crocante.
  7. Se scoate jambonul de la prajit cu ajutorul unei palete cu gauri.
  8. In grasimea ramasa se calesc usor toate legumele.
  9. Ceapa verde se pune mai tarziu pentru ca este pericol ca are foi mai subtiri si este pericol sa se arda.
  10. Cand legumele incep sa fie usor patrunse, puneti boiaua, rosiile blenduite amestecati si adaugati repede 2 l apa fierbinte. Sarati.
  11.  Se pun la fiert in oala foaia de dafin si boabele de piper.
  12. Atentie !!! Boiaua prea prajita da un gust amar. Doar usor calita, da o culoare frumoasa mancarii.
  13. Spre sfarsitul fierberii cand legumele sunt patrunse, se adauga si bulionul de rosii.
  14. Preparati galustele de gris din timp.
  15. Ouale se sparg separat pe rand pentru verificarea prospetimii.
  16. Bateti bine ouale si adugati putina sare si grisul in ploaie .Sarati .
  17. Veti obtine o compozitie usor moale. Dupa 10 minute grisul se umfla si intareste compozitia.
  18. Galustele se pun in supa care clocoteste la foc mic cu ajutorul unei linguri.
  19. Pregatiti un mic bol sau o cana cu apa rece in care sa introduceti lingura de cate ori puneti cate o galusca in supa.
  20. La sfarsit dupa ce lasati sa fiarba 2-3 minute, turnati cana cu apa rece in oala, puneti capac si trageti oala de o parte.
  21. Condimentati la sfarsit cu nucsoara. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  22. La servire eu am decorat cu rondele de ceapa verde si am presarat deasupra cubuletele de bacon crocant.
  23. Puneti alaturi supei de rosii cu bacon si galuste, ceapa rosie si ardei iuti.

                           Pofta buna !!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu bacon si galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de sfecla rosie cu portocale

Postat de andaoana

Supa crema de sfecla rosie cu portocale

Curatam legumele si le spalam bine in apa rece . Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt cu atat vor fierbe mai repede . Punem intr-o oala sfecla, apio, morcovul si usturoiul si peste...

Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de mirela0911

Supa crema de conopida

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2018, 07:31
Apetisanta rau!
la 04.11.2018, 08:11
Ce gustoasa o fi cu bacon!
la 04.11.2018, 08:13
la 04.11.2018, 08:53
O supă tare bună, cu asemenea ingrediente gustoase...!
la 04.11.2018, 10:51
buna buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking