Supa de rosii cu conopida
Postat de RODIMUR in Supe 1 Noi 2021 | 3504 vizualizari
Dintotdeauna mi-a plăcut aspectul conopidei, dar am gătit și mâncat relativ târziu o astfel de legumă interesantă, pentru că în general am o reținere la ceva nou și abia după ce am găsit o rețetă din care am aflat secretul gătirii ei am început să o apreciez tot mai mult.
Zilele trecute, pe când făceam aprovizionarea pentru iarnă prin piața en gros, am văzut o mulțime de conopide care arătau excelent și am ales una pe care voiam să o gătesc cu smântână, la cuptor. Până la urmă, pentru că tocmai se terminase ciorbița, am făcut această supă, după un model de pe net, care m-a atras. Astfel am folosit și ultimele două sticle de suc de roșii din producția de anul trecut. După modul de preparare, eu aș zice că preparatul este de fapt o ciorbiță, dar din respect pentru modelul de la care am plecat, l-am numit tot ”supă” așa cum l-am găsit. Conform rețetei găsite, se poate folosi ca bază o supă de carne, dar eu am preferat să o las integral din legume, bună și pentru zilele de post. Așadar, m-am abătut puțin de la rețetă, ca să fie conformă cu gusturile și ideile mele.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă gustoasă, dulce-acrișoară.
Inapoi la reteta
|