Supa de rosii cu conopida

Postat de RODIMUR in Supe
1 Noi 2021 | 3517 vizualizari
Supa de rosii cu conopida

Dintotdeauna mi-a plăcut aspectul conopidei, dar am gătit și mâncat relativ târziu o astfel de legumă interesantă, pentru că în general am o reținere la ceva nou și abia după ce am găsit o rețetă din care am aflat secretul gătirii ei am început să o apreciez tot mai mult. Zilele trecute, pe când făceam aprovizionarea pentru iarnă prin piața en gros, am văzut o mulțime de conopide care arătau excelent și am ales una pe care voiam să o gătesc cu smântână, la cuptor. Până la urmă, pentru că tocmai se terminase ciorbița, am făcut această supă, după un model de pe net, care m-a atras. Astfel am folosit și ultimele două sticle de suc de roșii din producția de anul trecut. După modul de preparare, eu aș zice că preparatul este de fapt o ciorbiță, dar din respect pentru modelul de la care am plecat, l-am numit tot ”supă” așa cum l-am găsit. Conform rețetei găsite, se poate folosi ca bază o supă de carne, dar eu am preferat să o las integral din legume, bună și pentru zilele de post. Așadar, m-am abătut puțin de la rețetă, ca să fie conformă cu gusturile și ideile mele. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă gustoasă, dulce-acrișoară.

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 1-2 cepe galbene
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 litru de suc de roșii
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ierburi de grădină
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele, se spală, iar apoi se iau doi morcovi, cu pătrunjeii și țelina, se taie și se pun la fiert cu 2 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se adaugă apă caldă, când este nevoie.

Cepele se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se dau cei doi morcovi rămași pe răzătoare și se călesc cu ceapa, tot la foc mic. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și morcovii răzuiți. Se lasă la foc mic până ce începe să scadă zeama lăsată de roșii. Atunci se adaugă 150 ml de apă și se mai lasă puțin pe foc, pentru ca legumele să se pătrundă bine.

Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește. 

Cât timp fierb legumele, se desface conopida în buchețele, se spală bine în câteva ape, iar apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 5-7 minute. Când conopida a fiert, se iau buchețelele cu o paletă și se depun pe un platou.

Când legumele din oală sunt aproape fierte, se adaugă cele călite, usturoiul mărunțit și sucul de roșii. Se fierbe supa la foc iute încă 5-6 minute, după care se condimentează, după gust, cu: sare, piper, cimbru și ierburi de grădină. 

Se presară pătrunjel tocat pregătit în prealabil, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă” supa se poate servi, în farfurii în care s-au pus și buchețele fierte de conopidă. 

Cine dorește, poate adăuga în oala de supă buchețelele fierte de conopidă, pentru ultimele două minute de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de legume cu paste litere

Postat de Constelatialeu

Supa de legume cu paste litere

Am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o mai marunt, morcovul, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o tigaie mai mare am asezat toate legumele, mai putin conopida...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2021, 20:21
la 01.11.2021, 20:26
Buna supica!
la 01.11.2021, 20:46
Vă mulțumesc...! (Așa-i zic și eu, Mimi: ”supică”... )
la 01.11.2021, 21:03
la 01.11.2021, 21:25
Sa va fie de bine !!! Urmeaza si la mine supa de conopida !!! Ai dreptate in sezonul acesta conopida este foarte buna !!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking