Supa de rosii cu galuste bavareze

Postat de merisor67 in Supe/Ciorbe
14 Iun 2015 | 17771 vizualizari
Supa de rosii cu galuste bavareze

Mi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu spor. Le-am mai facut de cateva ori de atunci, iar azi am zis sa le incerc si intr-o supa dulce-acrisoara, de rosii. Foarte bine s-au asortat la aceasta supa!

Ingrediente

  • Pentru galuste:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 gogosari copti
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 750 ml apa, pentru fiert galustele
  • Pentru supa:
  • 2 conserve de rosii decojite, in suc de rosii(de la LIDL)
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • apa in care au fiert galustele

Mod de preparare

Mai intai pregatim galustele.

Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas.

Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle.

Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste ingredientele din vas.

Adaugam si patrunjelul tocat marunt.

Amestecam ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele  si punem amestecul rezultat, peste celelalte ingrediente.

Amestecam bine compozitia, cu mana, apoi adaugam piper, nucsoara si sare dupa gust si la final, treptat, pesmetul, amestecand continuu, pana cand obtinem o pasta omogena.

Cu mainile umezite in apa, formam galustele de marimea unei mingi de ping pong.

Punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam galustele in ea.

Le lasam sa fiarba pana cand se vor ridica la suprafata apei, apoi stingem focul.

Pentru supa de rosii, tocam ceapa solzisori si o punem la inabusit in ulei si putina zeama de la galuste.

Lasam ceapa sa se prepare bine, picurand cand si cand din zeama.

Rosiile decojite le punem in robot impreuna cu sucul in care au stat si le mixam bine, apoi le adaugam peste ceapa bine patrunsa.

Le lasam sa dea intr-un clocot, apoi le gustam si le asezonam cu condimente.

Eu pun cate un praf de condimente, amestec bine, las sa dea intr-un clocot si gust, apoi mai adaug sau nu condimente.

Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste sosul de rosii si dupa cateva minute adaugam galustele si apa in care au fiert, precum si frunzele de busuioc tocate marunt.

Mai lasam vasul pe foc pentru 5-10 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste bavareze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Retete similare

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Postat de merisor67

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei.  Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2015, 13:03
Buna supa ... si ce frumoasa prezentarea
la 14.06.2015, 13:04
la 14.06.2015, 13:10
buna buna
la 14.06.2015, 13:11
sigur este gustoasa
la 14.06.2015, 13:17
ador ciorbitza asta

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking