Ingrediente
- 120 g linte roșie,
- 2 l apă,
- 2 linguri ulei,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină de țelină,
- 1 rădăcină de păstârnac,
- 1 ardei galben,
- 1 ceapă albă,
- 300 g suc de roșii,
- sare, după gust,
- Pătrunjel proaspăt, după gust
Mod de preparare
Lași lintea roșie la înmuiat o jumătate de oră, apoi o speli bine cu apă rece, frământând-o cu mâinile, ca să mai scapi de coji.
Cureți și speli legumele.
Într-o oală pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ), uleiul și legumele tăiate grosier.
Când legumele sunt fierte, le îndepărtezi cu o spumieră și adaugi lintea. Lași să fiarbă cam 15 minute (poate diferi în funcție de marcă, așa că e bine să o verificați dacă s-a fiert).
În continuare, adaugi sucul de roșii/bulionul/pasta de tomate. Eu am optat pentru suc de roșii, pentru că bulionul dă un gust intens și uneori mi se pare sărat, însă e drept că uneori folosim ce avem la îndemână.
Când este gata, adaugi pătrunjel verde tocat mărunt.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/supa-de-rosii-cu-linte-rosie.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|