Supa de rosii, cu morcovi si galuste de faina

Postat de RODIMUR in Supe
30 Dec 2018 | 3818 vizualizari
Supa de rosii, cu morcovi si galuste de faina

Pentru acest final de săptămână și de an am făcut o supă de roșii (în fapt din suc de roșii, pentru ca prepararea să fie mai rapidă), cu găluște din făină, care merită făcute din când în când, pentru că au un gust și o textură diferite de acelea din gris și pentru că sunt foarte bune. Roșiile, morcovii și sucul de roșii, în cantități mari dau, de asemenea, un gust special acestei supe. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 4 morcovi mari
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2-3 roșii
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei capia
  • 2 cepe mici
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
  • 1 litru de suc de roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru găluște:
  • 3 ouă
  • 9 linguri de făină
  • sare

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie foarte fin și se călesc cu ceapa și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, la călit, peste celelalte legume. Când  roșiile se înmoaie și scade lichidul, se adaugă 100 ml de apă și se lasă la foc mic, să se pătrundă, iar după 5-6 minute se adaugă în oala de supă.

Se pregătește compoziția pentru gălușie, din ouă, făină albă și sare. Se amestecă bine, să nu rămână cocoloașe și când este gata, se formează găluște, mai mici decât cele obișnuite, din gris, care se lasă să alunece într-o oală cu apă clocotită cu sare, dar la foc foarte mic. După ce s-au format toate găluștele, se fierb, la foc mediu, cam 5 minute.

Între timp se toarnă sucul de roșii în oala de supă.

Se aleg, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când găluștele au fiert, se strecoară de apă printr-o strecurătoare deasă și se adaugă în oala de supă. Focul de la oala de supă trebuie să fie mic. Se mai lasă supa la fiert încă 2-3  minute, se condimentează cu sare, piper și cimbru, după care se oprește flacăra de la aragaz, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul și supa poate fi servită după ce se ”odihnește” timp de 10-15 minute.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii, cu morcovi si galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa mexicana de pui cu galuste de malai

Postat de simona72

Supa mexicana de pui cu galuste de malai

Pentru supa: pentru inceput am fiert carne de pui. Am ales 2 pulpe intregi, dar si grasime de pui. Dupa ce supa a fiert, am strecurat-o, am ales carnea si am rupt-o in bucati. Supa mexicana am...

Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste imperiale

Postat de Dya

Supa de pui cu galuste imperiale

Curatam copanelele si pipotele si le punem la fiert in 4 l de apa de rece. Adunam spuma ce se formeaza pe parcurs si cand sunt pe jumatate fierte adaugam legumele tocate/feliate. Le lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2018, 21:09
bun
la 30.12.2018, 21:10
Sigur e foarte gustoasa!
la 30.12.2018, 21:15
la 30.12.2018, 21:16
Mulțumesc frumos, Bya!
la 30.12.2018, 21:17
Da, Madi este tare bună, mai ales cu găluștele care-mi plac mult...!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking