Supă de roșii, cu orez și afumătură
Postat de RODIMUR in Supe 27 Feb 2019 | 5390 vizualizari
Cu această rețetă am vrut să reconstitui măcar parțial, gustul unei supe pe care am savurat-o în urmă cu mulți ani, în Banat. Nu știu dacă era o specialitate a locului, sau a casei, respectiv a gospodinei. Era o supă dulceagă de roșii în care erau jumărele (jumări foarte mici), adăugate spre sfârșitul preparării, după cum mi s-a spus atunci... La vremea aceea, nu eram prea tentată să rețin rețetele, așa că acum a trebuit să ”inventez” în căutarea gustului de altădată, ca să reconstitui această supă.
Eu nu am folosit jumărele, ci afumătură, mai precis, kaiser, tăiat fideluțe și perpelit puțin, ca să dea senzația de prăjire. Iar supa mea a ieșit dulce-acrișoară, grație sucului de roșii preparat în casă, un suc foarte bun pe care îl folosim fără reținere, când este cazul.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.
Inapoi la reteta
|