Ingrediente
- 4-5 roșii
- 4-5 morcovi
- 3-4 pătrunjei
- 1 felie de țelină
- 1-2 cepe galbene
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 500 ml de suc de roșii
- 400 ml de smântână
- sare
- piper
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- Pentru turnăței:
- 2 ouă
- 4 linguri încărcate de făină albă
- 1/4 linguriță de sare extrafină
Mod de preparare
Pătrunjeii, țelina și o jumătate din morcovi se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devin transparente.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care s-au călit cepele, odată cu ceilalți morcovi, răzuiți pe răzătoarea mică. Se țin legumele la foc mic, până ce se înmoaie și scade lichidul lăsat de roșii.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală legumele călite și sucul de roșii.
Pentru turnăței, se mixează cele două ouă cu un praf de sare și cu făina. Se pune compoziția într-un poș (sau o pungă de unică folosință) și după ce se reduce intensitatea focului de la aragaz, se toarnă turnăței (de dimensiunea dorită) direct în oala de supă.
Se mai lasă supa la fiert 10-15 minute. Se subțiază smântâna cu 2-3 polonice de supă, și se adaugă în oală. Apoi se mai fierbe supa la foc mic timp de 4-5 minute, se condimentează cu sare și piper și la urmă se adaugă pătrunjelul tocat, pregătit între timp. Se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute de odihnă, supa se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu smantana si turnatei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|