Supa de rosii cu smantana si turnatei

Postat de RODIMUR in Supe
2 Iun 2021 | 3193 vizualizari
Supa de rosii cu smantana si turnatei

Zilele trecute am făcut o supă de roșii acrișoară și gustoasă, căreia i-am dat mai multă consistență cu smântâna adăugată, dar și cu niște turnăței. Îmi plac turnățeii, care se mai numesc și ”tăiței leneși”, nu numai pentru că se fac ușor și repede, dar și pentru consistența și gustul lor plăcut. Și atunci când se poate, nu ezit să-i fac în supe fel de fel... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 4-5 roșii
  • 4-5 morcovi
  • 3-4 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 1-2 cepe galbene
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 500 ml de suc de roșii
  • 400 ml de smântână
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru turnăței:
  • 2 ouă
  • 4 linguri încărcate de făină albă
  • 1/4 linguriță de sare extrafină

Mod de preparare

Pătrunjeii, țelina și o jumătate din morcovi se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devin transparente.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care s-au călit cepele, odată cu ceilalți morcovi, răzuiți pe răzătoarea mică. Se țin legumele la foc mic, până ce se înmoaie și scade lichidul lăsat de roșii.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală legumele călite și sucul de roșii.

Pentru turnăței, se mixează cele două ouă cu un praf de sare și cu făina. Se pune compoziția într-un poș (sau o pungă de unică folosință) și după ce se reduce intensitatea focului de la aragaz, se toarnă turnăței (de dimensiunea dorită) direct în oala de supă.

Se mai lasă supa la fiert 10-15 minute. Se subțiază smântâna cu 2-3 polonice de supă, și se adaugă în oală. Apoi se mai fierbe supa la foc mic timp de 4-5 minute, se condimentează cu sare și piper și la urmă se adaugă pătrunjelul tocat, pregătit între timp. Se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute de odihnă, supa se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu smantana si turnatei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa de ratoi

Postat de mihaelar63

Supa de ratoi

Se dezoseaza pieptul de ratoi si se spala . Carnea o folosesc pentru un felul doi . Se curata , se spala si din nou se spala legumele . Se pun intr-o oala cu  3 lapa rece...

Citeste continuarea

Supa de porumb

Postat de MotanLaOale

Supa de porumb

Zarzavatul se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa, morcovii si albitura 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 15 minute. Se pune piper si sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2021, 00:08
la 03.06.2021, 08:53
Delicioasă!
la 03.06.2021, 09:40
la 03.06.2021, 14:24
Ce bunatate!
la 03.06.2021, 15:35
Buuna !!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking