Ingrediente
- 3 l apă,
- 2 linguri ulei,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină de păstârnac,
- 1 ardei kapia roșu,
- 1 rădăcină de țelină,
- 1 ceapa albă,
- 2 cartofi potriviți,
- 3 cuiburi de tăiței lați cu ou Băneasa,
- 400 g bulion Țara mea,
- sare, după gust,
- Pătrunjel proaspăt, după gust
Mod de preparare
Cureți și speli legumele.
Într-o oală de 4 litri pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ). Când apa fierbe în clocot, pui ulei și următoarele legume: morcovul tăiat rondele, păstârnacul întreg, ceapa crestată în patru, ardeiul kapia tăiat în patru, țelina tăiată fâșii groase, cartofii tăiați cuburi.
Cand au fiert bine toate legumele, scoți ceapa, țelina și ardeiul, lași doar morcovii și cartofii, iar supa o fierbi în continuare. Adaugi 3 cuiburi de tăiței și, când sunt fierți tăițeii, poți să adaugi bulion, după cât îți place. Eu am găsit un bulion foarte gustos, nici prea concentrat, nici prea subțire, așa încât am pus 400 ml desfăcut în puțină apă (100 ml).
Când este gata, adaugi pătrunjel verde tocat mărunt.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/supa-de-rosii-cu-taitei.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|