Ingrediente
- un morcov
- o bucata de tulpina de telina
- un patrunjel
- o ceapa mica
- 2 conserve mici de pasta de rosii, sau cam 1/2 tub,
- 2 lingurite de zahar praf
- 2 linguri de germeni de ovaz
- sare, piper proaspat macinat
- 1 lingurita de pesto alla Genovese
- o nuca de unt
- o lingurita de ulei de masline
- Pentru galuste :
- 2 linguri de faina
- sare
- un ou
Mod de preparare
Am curatat ceapa si zarzavaturile, ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline cu un pic de apa, apoi am mai adaugat 1,5 l de apa si legumele curatate intregi.
In paralel am amestecat pasta de rosii cu 2 lingurite de germeni de ovaz solubili (Haferkleie) daca nu aveti, puteti adauga si o lingurita de faina. Nu am vrut sa fac rintas cum facea mama. Ma feresc sa fac prajeli iar acesti germeni de ovaz solubili sunt f. buni pentru reducerea colesterolului.
Intr-un alt vas am caramelizat zaharul intr-un pic de unt, am stins cu zeama de legume, am adaugat pasta de rosii si am lasat sa fiarba vreo 2 clocote la foc mic. Am amestecat in supa si o lingurita de pesto.
Galustele le-am facut relativ moi si le-am pus in supa la sfirsit, lasind la un foc foarte mic pina s-au ridicat la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii din pasta de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|