Supa de spanac cu smantana

Postat de mihaelar63 in Supe
1 Feb 2015 | 3415 vizualizari
Supa de spanac cu smantana

Am gasit ieri spanac proaspat la piata din acela bun de la tarani . Chiar la asa ceva imi statea gandul . La ceva verde :d

Ingrediente

  • 500 gr spanac verde
  • 1 os de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei gras mare rosu
  • 200 gr smantana
  • 50 ml ulei
  • sare
  • Pt galuste :
  • 2 oua 
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri faina alba 
  • sare

Mod de preparare

  1. Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare, daca este nevoie se spumeaza.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Ceapa, usturoiul se toaca marunt, morcovul si ardeiul cuburi. Se calesc usor in ulei. Peste acestea se adauga zeama fierbinte si osul care a fiert in ea . (eu las pana cand carnea cade de pe os ). Preparati galustele din ou batut, faina, ulei si sare.
  4. Dupa 15 minute cand morcovul este patruns se introduc cu ajutorul unei linguri galustele . La fiecare galusca se introduce lingura in zeama inainte .
  5. La sfarsit se drege supa cu smantana diluata cu apa calda si se introduce spanacul rupt marunt cu mana .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de spanac

Postat de katty

Supa crema de spanac

Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o  oala punem morcovul si un praf de sare....

Citeste continuarea

Supa de spanac cu cartofi

Postat de katty

Supa de spanac cu cartofi

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari. In uleiul incins punem mai intai morcovul cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2015, 23:30
d`asta nici n-am facut si nici n-am mancat "freodata"
la 01.02.2015, 23:34
la 01.02.2015, 23:38
tare buna!
la 01.02.2015, 23:38
Carmen . Ca in Ardeal . . daca nu am carne pun o feliuta , fie si de 25 gr de slaninuta afumata sa dea gust . La fel prepar supa de salata verde . Pentru diversitate uneori inlocuiesc galustele cu orez sau chiar fara nimic
la 01.02.2015, 23:38
Corina stie

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking