Ingrediente
- 1 kg spanac proaspat
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 2 linguri de faina
- sare
- marar verde
Mod de preparare
Spanacul se curata si se spala bine in cateva randuri de apa daca este mai marunt,sau frunza cu frunza sub jet de apa pentru a inlatura orice urma de nisip sau pamant.
Punem intr-un vas apa la fiert in care adaugam o lingura de sare.Cand apa clocoteste adaugam spanacul si-l lasam sa fiarba in clocot 1-3 min.
Scurgem spanacul si cand s-a racorit il vom toca cu cutitul.
Calim o ceapa tocata marunt in ulei,adaugam faina,amestecam repede sa nu ramana cocoloase.Spanacul tocat se adauga si el si apoi vom completa cu apa rece amestecand putin pentru a desface bine faina.
Lasam sa fiarba 5-6 min,adaugam sare dupa gust si usturoiul pisat.
La final vom adauga mararul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|