Ingrediente
- 400 g de carnat afumat
- 1 /2 varza alba
- 2/3 morcovi
- 2 cartofi mari
- 1 praz (partea alba)
- sare, piper
- cimbru, dafin
- boia de ardei
- 50 g de concentrat de rosii
- 2 linguri ulei
- 1 Kube de legume
- 1lingura rasa de smantana/portie
Mod de preparare
Se indeparteaza primele foi de varza.
Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt.
Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit .
Adaugati prazul si morcovii curatati si taiati rondele.
Reveniti impreuna, puneti varza, boia de ardei, 1 foaie de dafin, sare, piper si cimbru uscat.
Sotati impreuna 5 minute.
Puneti cartofii curatati si taiati in 4 sau 6.
Se acopera varza cu apa clocotita , se pune concentratul de rosii si Kube-ul de legume. Amestecati.
Gatiti 30 de minute la oala sub presiune (20-30 de minute in plus la o oala normala).
Verificati de sare si piper si daca varza este gatita.
Este gata.
Serviti fierbinte cu 1 lingura de smantana si mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza cu carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|