Ingrediente
- 800 g -1 kg carne de vita - de preferat cu os
- o felie radacina telina
- 1 ceapa
- 1 radacina micuta patrunjel
- 1 radacina micuta pastarnac
- 1 ardei gras galben
- 2 morcovi
- taitei cu ou
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 3l apa
Mod de preparare
Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Spalam carnea. o taiem in doua bucati mari si o punem in vasul aparatului. Turnam 3 litri de apa si punem o lingura cu sare. Setam din meniul aparatului programul MEAT, timp 40 minute,verificam sa fie inchisa supapa pentru aburi si apasam butonul START/STOP. Timpul difera si in functie de cat de batrana e vita din care pregatiti supa. Poate fi necesar timp in plus sau in minus. La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberam supapa de aburi si lasam timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei manusi de bucatarie desfacem capacul cu grija. Scoatem carnea si o lasam la racit. Strecuram supa si o punem inapoi in vas.
Punem toate legumele, intregi, radacinoasele spalate bine cu o perie (nu le decojiti!) ceapa curatata, ardeiul spalat si scos cotorul.
Punem capacul, inchidem supapa, setam SOUP 30 minute. Apasam butonul Start/Stop. Dupa terminarea timpului eliberam supapa de aburi si lasam pana cand aburul a iesit complet, apoi desfacem capacul. Legumele sunt fierte, furculita patrunde usor in ele. Scoatem din vas. Punem carnea taiata cubulete (nu-i neaparat s-o puneti pe toata, puteti folosi o parte din ea la o salata boeuf), taiteii si apasam butonul BROWN/SOTE, presiune Low. Fierbem conform instructiunilor de pe pachetul cu taitei (cateva minute, 2-3). Daca aveti taitei de casa e si mai bine. Potrivim gustul de sare si piper. Punem in vas si rondele de morcov fiert. Servim supa de vita fierbinte, presarata cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|